linkedin 25Fredko Group esitteli ensimmäistä kertaa Suomessa Ficepin P27E monitoimiautomaattisolun rakennelevyjen poraukseen sekä, kaiverrukseen, jyrsintään, kierteitykseen ja hitsausmerkintöihin. Lisäksi uutena maahantuontimerkkinä Suomen markkinoille lanseerattiin turkkilaisen Uzman putkentaivuttimet prototyyppi-. ja piensarjavalmistukseen.

Automaattinen Ficep P27E rakennelevyjen monitoimisolu

Italialaisen, maailman rakenneterästyöstökoneiden markkinajohtajan, Ficepin P27E rakennelevyjen porausautomaatilla päästään 80mm paksuuksiin. P27E on varsinainen monitoimisolu, sillä suurnopeusporauksen lisäksi koneella voidaan tehdä mm. kaiverruksia, jyrsintää, kuten hitsausviissteitä, kierteitystä sekä hitsausta valmistavia merkintöjä.

Koneen runko on jäykkä ja kestävä elektrohitsattu rakenne. Suurnopeusporauspäässä käytetään Direct Drive teknologiaa, jossa 19 kW tehot. Monitoimisolu on varustettu automaattisella työkalunvaihtajalla, johon saadaan työkaluistukat kahdeksaan eri asemaan. Kuulalaakeroidulle X-Y työpöydällä saadaan ajettua 1000mm x 1250 mm levyjä, jossa myös uudelleenpaikoitus kuularuuviservoilla.

Ohjauksena käytetään Ficepin omaa Pegaso -sarjan CNC- ohjainta. Tarjolla on erityisohjelmia juuri rakennelevyjen ja varusteosien ohjelmien tekoon. Monitoimisolua voidaan käyttää stand alone koneen ohjelmointia tai siihen voidaan yhdistää korkeamman tason CAM toimistokoneita, kuten ohjaus voidaan integroida ja tuoda osia suoraan Teklan suunnitteluohjelmistoista.

Suomen ensi-esittelyssä Uzma putkentaivutimet

Putkentyöstön prototyyppi- ja piensarjavalmistukseen Fredko lanseerasi Suomen markkinoille edullisia Uzma -putkentaivuttimia. Näytteillä oli UZH-42 malli, jonka maksimi putken ulkohalkaisija on 42 mm ja minimi 8 mm. Seinämän maksimipaksuus on 2,0 mm ja suurin keskitaivutussäde 275mm. Taivutuskulmaa saadaan 190 astetta nopeuden ollessa 60 astetta/sekunti.