linkedin 25Fredko Groupin kuuluvien Hämeskone maahantuonnin, Fredko edustusmyynnin sekä FredBest asiakaspalvelun myyntitiimi vahvistui, kun sähköautomaatioteknikko Marko Tuominiemi aloitti myyntipäällikkönämme elokuun alusta. Markon asemapaikkana on Kauhajoki, joten Fredkon myynti- ja asiakaspalvelut ovat näin entisestään paikallisempia Keski-Suomen ja erityisesti Pohjanmaan alueilla.

Marko

Fredko Group on asiakaslähtoisesti toimiva ratkaisujen tarjoaja leikkaavissa, muokkaavissa ja muovaavissa työstökoneissa. Autamme asiakkaitamme löytämään perustellusti parhaat ratkaisut tuottavan teknologian saralla. Marko Tuominiemen aikaisempi työkokemus mm. AA-Tuotannolla tuotepäällikkönä sekä projekti- ja kehityspäällikkönä Rodsteinilla lattojen ja profiilien työstön parissa, FinnPowerilla tuotepäällikkönä sekä käyttöönottajana levyntyöstössä sekä Incapilla ohutlevytuotteiden tuotantopäällikkönä tuo merkittävää lisäarvoa palvellessamme asiakkaitamme löytämään juuri heidän tarpeisiin sopivat kilpailukykyiset teknologiaratkaisut monipuolisesta tarjonnastamme.  

PP MTu MJT9502

Kuvassa Fredko Groupin toimitusjohtaja Pasi Pitkänen toivoittaa uuden myynti- ja tuotepäällikön Marko Tuominiemen tervetulleeksi tiimiin korona-ajan tyylin mukaisesti.

Edustamamme ja maahantuomamme päämiehet ovat alansa arvostettuja sekä osaavia valmistajia, joiden koneisiin ja laitteisiin luotetaan ympäri maailmaa. Marko keskittyy alkuvaiheessa tuotehallinnan osalta seuraaviin päämiehiimme:
- Levyn työstö: Haco, Uzma, Ermaksan, Kingsland 
- Työkalut: Matrix, Euram, Parma Stamp, Mubea
- Putkien, tankojen ja profiilien työstö: EHRT, Stierli-Bieger, Uzma 
- Vesi- ja plasmaleikkaus: Eckert
- Merkkaus ja pintakäsittely: Mobil-Mark, NS Maquinas 
- 3D-tulostus: EnaVision (Ermaksan)

FredBest- asiakaspalvelu tuottaa monipuolista huolto- ja varaosapalvelua sekä selkeitä palvelupaketteja koneen elinkaaren eri vaiheisiin. Näillä lisääntyy koneiden luotettavuus ja turvallinen käyttö sekä tuottavuus paranee. Marko Tuominiemen monipuolinen kokemus automaatioteknologiasta hyödyntää jatkossa asiakkaitamme myös huoltoneuvonnassa ja varaosapalveluissa sekä käyttökoulutuksessa.  

Yhteystiedot: Myyntipäällikkö Marko Tuominiemi, e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., puh. / GSM +358 (0)10 839 1223 / (0)50 4424 084. 

Ollaan yhteyksissä !

Syksyn virtuaaliesittelyjä sekä uusia resursseja ja päämiehiä

Maailmanlaajuinen pandemiatilanne siirsi syksyn uusien tuotteiden lanseeraukset messujen osalta virtuaalisiksi tapahtumiksi. Olemme keränneet yhteen eri messujen ja päämiestemme virtuaaliset esittelytapahtumat. Alla myös uuden myynti- ja tuotepäällikkömme Marko Tuominiemen yhteystiedot sekä lanseerauksessa uusi italialainen särmärityökalujen toimittajamme Gimec. 

Euro-Blech Digital

Maailman tärkein muokkaavan. muovaavan ja leikkaavan teknologian kansainvälinen messutapahtuma Euro-Blech on siirretty pidettäväksi 9.-12.2021. Kuitenkin messujärjestäjät pitävät tänä syksynä virtuaalisen messutapahtuman 27.-30.10., johon voit käydä vielä tutustumassa: https://www.euroblech.com/2020/english/event/digitalsummit/ .

 

Webinaari P2lean: taivutusta maksimitehokkuudella 

P2LEAN ALL net

Suora nettilähetys Salvagninin Italian Showroomista pidettiin 7.10.2020, jossa voit nähdä erilaisten tyypillisten kappaleiden valmistusta P2lean taivutusautomaatilla.

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Webinaari Salvagnini Stream: modernein ohjelmistopaketti levyntyöstöön

Salva Stream

Suora nettilähetys Salvagninin Italian Showroomista oli 11.11.2020, jossa Stream -ohjelmistopaketilla ohjelmoitiin tuotteita suoraan 3D- mallista, jotka sitten samalla leikattiin L5 kuitulaserilla ja taivutettiin P2lean taivutusautomaatilla.

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Webinaari paineilmaleikkaus L5 kuitulaserilla: 6kW resonaattorin ja 50 micronin kuidun täydellinen yhdistelmä

L5 LTWS final

Suora nettilähetys Salvagninin Italian Showroomista on 9.12.2020, jossa selvitetään kaikki paineilmaleikkauksen (ACut) edut ja hyödyt nimenomaan vain Salvagninin tarjoaman 6 kW resonaattorin ja 50 micronin kuitukaapelin yhdistelmänä. Itse korkeapaineilma saadaan tuotettua kuitulaseriin liitettävän paineennostinlisälaitteen avulla, joten ei tarvita erillistä kompressoria. 

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Särmäyspuristintyökalut

Gimec European

Kokenut, vuonna 1986 perustettu, Gimec on italialainen särmäystyökalujen valmistaja, joka on tunnettu erinomaisesta hinta-laatu suhteesta. Tarjonnassa on saatavilla työkalut kaikkien eri särmäyspuristinvalmistajien kiinnityksillä. 

 This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

3D- tulostuksen virtuaalinen messutapahtuma

Ermaksan Enavision Formnext2019 6

Frankfurtissa marraskuussa järjestettävä 3D- tulostuksen messut muuttuivat tänä vuonna digitaaliseksi. Formnext Connect virtuaalitapahtumasta saa lisätietoa: https://formnext.mesago.com/frankfurt/en/formnext_connect.html .

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 fredko hameskone 2020

Nimitysuutinen: Myynti- ja tuotepäällikkö Marko Tuominiemi

Fredko nimitys Marko

Elokuun alusta Fredko Groupissa on aloittanut myynti- ja tuotepäällikkönä Marko Tuominiemi (kuvassa oikealla). Marko keskittyy alkuvaiheessa tuotehallinnan osalta seuraaviin päämiehiimme: 
- Levyn työstö: Haco, Uzma, Ermaksan, Kingsland
- Työkalut: Gimec, Matrix, Euram, Parma Stamp, Mubea
- Putkien, tankojen ja profiilien työstö: EHRT, Stierli-Bieger, Uzma
- Vesi- ja plasmaleikkaus: Eckert
- Merkkaus ja pintakäsittely: Mobil-Mark, NS Maquinas
- 3D-tulostus: EnaVision (Ermaksan)

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Messujen ja tapahtumien uutuuksia Fredkon päämiehiltä

Fredko Groupin päämiehet järjestivät viime syksyn ja loppuvuoden aikana esittelytilaisuuksia ja osallistuivat kansainvälisille messuille. Alla koottuna tärkeimmät esittellyt uutuudet eri tapahtumista:

 Esittelyssä oli koko uusin tarjonta putkentyöstöön. Markkinajohtajan putkilaserit, pyörösahat, putken- ja langantaivuttimet sekä putkenpäänmuotoilijat. 

BLM Smart loading

Putkentaivutintehtaalla Cantussa oli nähtävissä mm. uudet heavy duty putkentaivuttimet.

LT7 robot

Levicon saha- ja putkilasertehtaan uutuuspoimintona mm. markkinoiden nopein kuituputkilaser LT7, johon saatavissa nyt myös robotisoitu kappaleen niputus.

Salvagninin osastolla vetonaulana oli maailman myydyimmän taivutusautomaatin P2Leanin ainutlaatuiset ominaisuudet, kuten uusi ergonominen panostus/purku sekä Taivuta ja leikkaa -ominaisuudella tehdyt uskomattomat tuotteet, kuten kapeat profiilit. 

P2lean 2120

Ficepin osastolla oli esillä Gemini, joka yhdistää viisteplasmaleikkauksen, jyrsinnän, porauksen ja kierteytyksen eri työvaiheet yhteen leikkuu- ja työstösoluun erilaisten varusteluosien tekoon.

Fthumb3 1 3 7 CNCgantryplateplasmadrillGemini jpg

Ensiesittelyssä oli S1 kombikoneen uusi purku- ja niputuslaitteisto, joka mahdollistaa lävistettyjen, muovattujen ja kuitulaserleikattujen kappaleiden yksittäisen irroituksen ja nipotuksen sekä rangan käsittelyn todella kompaktissa lattia-alassa. Hybridilävistys- ja muovauspää Thick-Turret työkaluille ja Dry Cooling- leikkuupää ilman typen käyttöä jäähdytykseen sekä Acut -paineilmaleikkuu työstää kappaleet alhaisen sähköenergian kulutuksen voimalla.

Salvagnini S1 purku

Kuitulaserleikkaus- ja taivutusuutuudet loppuvuoden virtuaalitapahtumista

Fredko Groupin päämiehet ovat nopeasti sopeuttaneet toimintaansa covid-19 pandemian vaatimilla tavoilla ja jatkaneet kehitystyötään, kuten edelläkävijöiltä voidaan odottaakin. Lisäksi on panostettu uutuusteknologioiden esittelyssä erilaisiin virtuaalitapahtumiin ja esittelymenetelmiin, joiden mielenkiintoisinta antia olemme keränneet alle:

Adige LT8.20 Compact kuituputkilaser

Adige LT 8 Compact

BLM Group lanseerasi uuden Adige LT8.20 Compact kuituputkilaserin, jossa monipuolisen 3D- leikkauskirjaston ja ketjupanostuslaitteen avulla voidaan työstää palkkeja ja putkia. Suomen ensimmäinen LT8.20 Compact on otettu käyttöön Teräselementillä Lempäälässä, jolla voi leikata 12 metriä pitkä aihioita halkaisijaltaan max. 240 mm tai 200*200 mm.

Adige pora

Adige LT8.20 malleihin on saatavissa nyt myös LT14 ja LT24 Jumboista tutut poraus- ja kierteitysyksiköt, jossa myös kitkaporaus (Flow Drill) ominaisuus. Porausyksikössä on 7- asemainen työkalumakasiini. Lisäksi putkien saumantunnistus tehdään samalla Active Scan-kamerajärjestelmällä, jolla paikoitetaan dynaamisesti syklin aikana reikien paikat putkien mahdollisten käyryyksien mukaan.

BLM active weld

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Fibermak kuituviistepää ja leikkuupöytä 3 * 18 m

Ermaksan Fibermak Bevel

Hinta-laatusuhteeltaan erinomaisen Ermaksanin valikoimasta löytyy myös kuitulaserleikkuuseen 2D- viistepää levyille esim. hitsauksen esivalmisteluun. Leikkuupöytien koot max. 3000*18000, jotka ovat asiakkaille tuotannossa.

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

L5 kuitulaser 5 G:n kiihtyvyyden Compass leikkuupäällä ja 10 kW resonaattorilla

Salvagnini L5 10kW

Salvagnini lanseerasi virtuaalisessa Euro-Blechissä 10 kW teholähteen kuitulaserin, jolla leikkuunopeus kasvaa 6 mm ja paksumpia materiaaleja leikatessa. Myös uusi versio Dry Cooling -leikkuupäästä ja kaikkiin kuitulasereihin integroitavissa oleva APM -paineennostin mahdollistaa hyvälaatuisen paineilmalla leikkuu aina 5 mm asti niin rosterilla, alumiinilla kuin normaali teräksellä.

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

S1 Kombikoneen kompakti purku- ja niputuslaitteisto

Salvagnini S1 purku

Uusi purku- ja niputuslaitteisto mahdollistaa kombikoneen lävistettyjen, muovattujen ja kuitulaserleikattujen kappaleiden yksittäisen irroituksen ja nipotuksen sekä rangan käsittelyn todella kompaktissa lattia-alassa. Hybridilävistys- ja muovauspää Thick-Turret työkaluille ja Dry Cooling- leikkuupää ilman typen käyttöä jäähdytykseen sekä Acut -paineilmaleikkuu työstää kappaleet alhaisen sähköenergian kulutuksen voimalla.

P2Lean taivutusautomaatti taivuta- ja leikkaa optiolla (Option Cut)

Salvganini P2 Lean Ergo Cut

Salvagninin P2Lean taivutusautomaatti on entistä ergonomisempi aihion panostuksessa ja poistossa sekä nyt saatavissa myös taivuta- ja leikkaa (Option Cut) -ominaisuudella, jota on menestyksellä käytetty suuremmissa taivutusautomaateissa. Taivuta ja leikkaa (Option Cut) on tarjolla niin ikään pienimpään P4L-2116 -malliin.

Salva Cut

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Heavy Duty servokäyttöiset putkentaivuttimet

BLM B79ELECTXLmod

BLM on kehittänyt täysin servokäyttöisten putkentaivuttimien pioneerina paksuseinämisten putkien ratkaisuja, jotka ovat yhdistelmä servomoottorin väännön lisäystä sekä interpoloivan CNC- akseliston dynaamista käyttöä. Näin on saavutettu jopa 70 % lisäyksiä kapasiteettiin ja voidaan päästä jopa 12 mm normaaliteräksen seinämävahvuuksiin esim. 100 mm halkaisijalla. Luonnollisesti niin maksimi paksuudet kuin halkaisijat vaihtelevat mallikokojen mukaan.

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Fredko Groupin päämiehet toivat näyttävästi esille uutuuksiaan ja valikoimaansa Tube&Wire messuilla Saksassa. Alla listattuna lanseerauksia:

Maailman johtavia putkentyöstöteknologian valmistaja BLM Group esitteli kattavan läpileikkauksen tarjonnastaan osastoillaan niin Tube kuin Wire messulohkoilla. 

3D Kuituputkilaserit

LT7 1400x600

Adigen lippulaivan, LT7 kuituputkilaserin, markkinoiden paras läpimenonopeus perustuu yli kahden kymmenen vuoden kokemuksen myötä kehitettyihin huippuominaisuuksiin, kuten täysin automaattisiin asetuksiin materiaalivaihdossa sekä dynaamiseen 3D -leikkuupään käyttöön reikäryhmissä (Active Tilt) ja optimoituihin leikkuuparametreihin (Active Speed). Lean ympäristön vaatima kerta-ajotarkkuus taas saadaan aikaiseksi ainutlaatuisella lähtömateriaalin suoruutta mittaavalla ja tämän mukaan paikoitusta korjaavalla Active Scan ominaisuudella, jonka skannausteknologiaa käytetään hyväksi myös putken hitsaussauman tunnistukseen (Active Weld). Mielenkiintoisin uutuus putkilaserien osalta oli messuilla ensi kertaa esitelty leikkuuasemaan integroitu lisälaite, jonka avulla voidaan laserilla leikattuihin esireikiin kiinnittää kierreinsertit täysin automaattisesti leikkuusyklin aikana.  

Adige pora

Ensimmäistä kertaa messuympäristössä oli esillä LT8.20 kuituputkilaserissa pora- ja kierteitysyksikkö, jolla päästään 240 mm halkaisijan tai 200*200 mm neliöputken työstöön.

5D Kuitulaserit

LT 360

BLM Groupin 5D kuitulasereista oli esillä LT360, joka on varastultu kahdella robotilla. Toiseen robottiin on asennettu kuitulaserleikkuupää ja toinen käsittelee leikattavaa kappaletta. Tämä ratkaisu sopii erityisen hyvin jo taivutettujen kappaleiden aukottamiseen. Tuoteperheen LT Free malleilla voidaan myös rajausleikata syvävedettyjä aihioita.

Pyörösahat

Italiaisen pyörösahavalmistajan Simecin valikoimasta löytyi mm. automaattinen sahauspään kääntö +/- 45°.

Simec mec120 CNC

Putkentaivutustyökalut

 

Omni X monoblock

Fredko maahantuo putkentaivutustyökaluja kilpailukykyiseen hintaan suoraan eri valmistajilta, kuten messuille osaltuneelta Omni-X:ltä.

Putken- ja latantaivutuskoneet

Täysin servokäyttöisten putkentaivuttimien edelläkävijänä BLM Groupilla oli esittelyssä kaikki mallisarjat, joilla pystytään B-Right sensorin huomioimilla takaisinjouston ja venymän korjauksilla tekemään kerta-ajolla mittatarkat taivutetut putket ilman testikappaleita. 3DVGP toimisto-ohjelmointiohjelmasta voidaan lähettää suoraan Adigen Artube putkilaserohjelmointiin levitetty putkiaihio huomioiden venymät ja näin tällä All-In-One omaisuudella saadaan valmiiksi korjatuilla reikäpaikoituksilla esileikatut putket taivutusta varten.

BLM E Turn loader

14-akselisen E-Turn putkentaivuttimen uusia ominaisuuksia on mm. Heavy Duty voimantuotto mahdollistaen entistä paksummat seinämävahvuudet. 

 BLM Elect T W

Elect tuoteperhe aloittaa BLM Groupin uuden Value Analysis -konfiguroinnin, jolla voidaan muokata putkentaivutin juuri oikeilla ja riittävillä ominaisuuksilla eri asiakastarpeiden mukaan. Näin voidaan rakentaa myös nykyisiä malleja riisutuimpia ja edullisimpia kokonaisuuksia. Osastolla on esillä solu, jossa Elect80 on yhdistetty panostuspöytään ja robottipoistoon.

BLM smart latta

Smart putkentaivutin soveltuu myös lattamateriaalin taivutukseen, erityisesti mm. akkuteollisuudessa käytettyihin pienempiin kupari- ja alumiinivirtakiskoihin.

Putkien pintakäsittely

NS Maquinas MP100 2016

Portugalilaisen päämiehemme NS Maquinasin tarjonnasta löytyi laaja valikoima koneita putkien hiontaan ja kiillotukseen levy- ja lattamateriaalin pintakäsittelylaitteiden lisäksi.

Putken pään muotoilu

BLM AST8 VE

BLM Groupin lanseerasi putken pään muotoiluun täysin servokäyttöisen AST8-VE uutuuden, jossa työstöasemakaruselli liikkuu pystysuunnassa. Näin säästyy lattiatilaa noin 50 % verrattuna vaakatasoiseen E-Form malliin sekä sykliajat ovat noin 10 % nopeammat. Mikäli tarvitaan pyöriviä muotoilutyökaluja, niin silloin valinta on joko servokäyttöinen E-Form 50 mm halkaisijaan asti tai hydrauliset AST mallit 100 mm halkaisijaan asti.

   BLM E form format 01

Langantaivutus ja katkaisu

Paksumman, max. 18 mm, langan taivutukseen ja katkaisuun OMCG esitteli ratkaisuaan, jolla voidaan taivuttaa samalla koneella myös kelalta lähtevää putkea max. 14*2 mm asti.

OMCG Putkentaivutin

 dh4010 zero ingombri 590x460

BLM Groupin kaksipäinen langantaivutin DH4012 kykenee käsittelemään niin kela- kuin tankomateriaalia 12 mm paksuuteen asti. 

E FLEX

Automaattinen E-Flex langantaivutin suoraan kelamateriaalista pääsee 10 mm paksuuteen asti. Niin DH4012:sta kuin E-Flexin ohjelmointi ja simulointi voidaan tehdä 3DVGP ohjelmointi-ohjelmistolla suoraan 3D- malleista.