linkedin 25Fredko Groupin päämiehet toivat näyttävästi esille uutuuksiaan ja valikoimaansa Tube&Wire messuilla Saksassa. Alla listattuna lanseerauksia:

Maailman johtavia putkentyöstöteknologian valmistaja BLM Group esitteli kattavan läpileikkauksen tarjonnastaan osastoillaan niin Tube kuin Wire messulohkoilla. 

3D Kuituputkilaserit

LT7 1400x600

Adigen lippulaivan, LT7 kuituputkilaserin, markkinoiden paras läpimenonopeus perustuu yli kahden kymmenen vuoden kokemuksen myötä kehitettyihin huippuominaisuuksiin, kuten täysin automaattisiin asetuksiin materiaalivaihdossa sekä dynaamiseen 3D -leikkuupään käyttöön reikäryhmissä (Active Tilt) ja optimoituihin leikkuuparametreihin (Active Speed). Lean ympäristön vaatima kerta-ajotarkkuus taas saadaan aikaiseksi ainutlaatuisella lähtömateriaalin suoruutta mittaavalla ja tämän mukaan paikoitusta korjaavalla Active Scan ominaisuudella, jonka skannausteknologiaa käytetään hyväksi myös putken hitsaussauman tunnistukseen (Active Weld). Mielenkiintoisin uutuus putkilaserien osalta oli messuilla ensi kertaa esitelty leikkuuasemaan integroitu lisälaite, jonka avulla voidaan laserilla leikattuihin esireikiin kiinnittää kierreinsertit täysin automaattisesti leikkuusyklin aikana.  

Adige pora

Ensimmäistä kertaa messuympäristössä oli esillä LT8.20 kuituputkilaserissa pora- ja kierteitysyksikkö, jolla päästään 240 mm halkaisijan tai 200*200 mm neliöputken työstöön.

5D Kuitulaserit

LT 360

BLM Groupin 5D kuitulasereista oli esillä LT360, joka on varastultu kahdella robotilla. Toiseen robottiin on asennettu kuitulaserleikkuupää ja toinen käsittelee leikattavaa kappaletta. Tämä ratkaisu sopii erityisen hyvin jo taivutettujen kappaleiden aukottamiseen. Tuoteperheen LT Free malleilla voidaan myös rajausleikata syvävedettyjä aihioita.

Pyörösahat

Italiaisen pyörösahavalmistajan Simecin valikoimasta löytyi mm. automaattinen sahauspään kääntö +/- 45°.

Simec mec120 CNC

Putkentaivutustyökalut

 

Omni X monoblock

Fredko maahantuo putkentaivutustyökaluja kilpailukykyiseen hintaan suoraan eri valmistajilta, kuten messuille osaltuneelta Omni-X:ltä.

Putken- ja latantaivutuskoneet

Täysin servokäyttöisten putkentaivuttimien edelläkävijänä BLM Groupilla oli esittelyssä kaikki mallisarjat, joilla pystytään B-Right sensorin huomioimilla takaisinjouston ja venymän korjauksilla tekemään kerta-ajolla mittatarkat taivutetut putket ilman testikappaleita. 3DVGP toimisto-ohjelmointiohjelmasta voidaan lähettää suoraan Adigen Artube putkilaserohjelmointiin levitetty putkiaihio huomioiden venymät ja näin tällä All-In-One omaisuudella saadaan valmiiksi korjatuilla reikäpaikoituksilla esileikatut putket taivutusta varten.

BLM E Turn loader

14-akselisen E-Turn putkentaivuttimen uusia ominaisuuksia on mm. Heavy Duty voimantuotto mahdollistaen entistä paksummat seinämävahvuudet. 

 BLM Elect T W

Elect tuoteperhe aloittaa BLM Groupin uuden Value Analysis -konfiguroinnin, jolla voidaan muokata putkentaivutin juuri oikeilla ja riittävillä ominaisuuksilla eri asiakastarpeiden mukaan. Näin voidaan rakentaa myös nykyisiä malleja riisutuimpia ja edullisimpia kokonaisuuksia. Osastolla on esillä solu, jossa Elect80 on yhdistetty panostuspöytään ja robottipoistoon.

BLM smart latta

Smart putkentaivutin soveltuu myös lattamateriaalin taivutukseen, erityisesti mm. akkuteollisuudessa käytettyihin pienempiin kupari- ja alumiinivirtakiskoihin.

Putkien pintakäsittely

NS Maquinas MP100 2016

Portugalilaisen päämiehemme NS Maquinasin tarjonnasta löytyi laaja valikoima koneita putkien hiontaan ja kiillotukseen levy- ja lattamateriaalin pintakäsittelylaitteiden lisäksi.

Putken pään muotoilu

BLM AST8 VE

BLM Groupin lanseerasi putken pään muotoiluun täysin servokäyttöisen AST8-VE uutuuden, jossa työstöasemakaruselli liikkuu pystysuunnassa. Näin säästyy lattiatilaa noin 50 % verrattuna vaakatasoiseen E-Form malliin sekä sykliajat ovat noin 10 % nopeammat. Mikäli tarvitaan pyöriviä muotoilutyökaluja, niin silloin valinta on joko servokäyttöinen E-Form 50 mm halkaisijaan asti tai hydrauliset AST mallit 100 mm halkaisijaan asti.

   BLM E form format 01

Langantaivutus ja katkaisu

Paksumman, max. 18 mm, langan taivutukseen ja katkaisuun OMCG esitteli ratkaisuaan, jolla voidaan taivuttaa samalla koneella myös kelalta lähtevää putkea max. 14*2 mm asti.

OMCG Putkentaivutin

 dh4010 zero ingombri 590x460

BLM Groupin kaksipäinen langantaivutin DH4012 kykenee käsittelemään niin kela- kuin tankomateriaalia 12 mm paksuuteen asti. 

E FLEX

Automaattinen E-Flex langantaivutin suoraan kelamateriaalista pääsee 10 mm paksuuteen asti. Niin DH4012:sta kuin E-Flexin ohjelmointi ja simulointi voidaan tehdä 3DVGP ohjelmointi-ohjelmistolla suoraan 3D- malleista.


Ajankohtaista