linkedin 25Viime aikoina on laitevalmistajamme esitelleet useita uutuuksia, joilla voidaan toteuttaa Single Piece Flow tuotantosoluja ja -prosesseja. Monia näistä ratkaisuista ollaan jo hyödyntämässä suomalaisten asiakkaidemme keskuudessa. Alla muutamia poimintoja uusimmista Lean teknologian sovelluksista.

Putkien ja profiilien 3D- kuitulaserleikkausta ilman asetuksia ja mittatarkasti

BLM Group lanseerasi uusimman LT7 putkilaserin Open House tilaisuudessaan, jossa on erityisesti 3D- leikkuuseen kehitetty kapea leikkuupää, täysin automatisoitu putkien ja profiilien panostus- ja poistolaitteistot sekä ainutlaatuinen, lähtömateriaalin ominaisuudet dynaamisesti tarkastava ja korjaava Active Scan- ominaisuus.

LT8Fiber 3D

BLM Groupin putkentyöstöön kehittämä Artube- ohjelmointiohjelmistolla voidaan tehdä suurin osa laserohjelmista suoraan 3D- malleista. Parkanolainen Fennosteel on ottamassa käyttöön samoilla ominaisuuksilla varustettua LT8.10 kuituputkilaseria ensimmäisen koko Skandinaaviassa, jossa kapasiteettia on aina 240 mm halkaisijan leikkaamiseen saakka.

Artube 3D

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

salvagnini

Ohutlevyosat kerta-ajolla valmiiksi ilman testikappaleita

Salvagninin FlexCell tuotantosolu voidaan rakentaa modulaarisesti asiakkaan yksilöllisten Lean- tarpeiden ympärille. Leikkauksen osalta lentävän optiikan kuitulaser ja erityisesti leikatun kappaleen irrotuksen ja niputuksen joustava automaatio mahdollistaa yksittäisten aihioiden tuottamisen tilausohjautuvasti suoraan taivutukseen.

Flexcell P1 E3 LaserL5

Ohutlevyn taivutuksessa joustavuuden ja tehokkuuden yhdistää P4-Lean- taivutusautomaatin ja B3- hydridisärmärin muodostama FlexCell -taivutussolu. Molemmissa taivutusteknologioissa käytetään mittaavaa ja itsekorjaavaa MAC2.0- ominaisuutta, jolloin taivutukset ovat ilman testikappaleita mittatarkkoja.

B3 SLIDE SALVAGNINI

B3 hydridisärmärin ATA -työkalujen paikoitusjärjestelmä tekee asetukset automaattisesti. P4lean taivutusautomaatin patentoidun ABA työkalujärjestelmän ansioista ei ole asetusaikoja erilaisten taivutettavien kappaleiden välillä, joten läpimenoaika ja tuottavuus on riippumaton sarjakoosta tai ajojärjestyksestä.

P2LEAN ALL net

Uusin P2-Lean taivutusautomaatti 200 mm kanttikorkeudelle esiteltiin Blech-Expo messuilla Stuttgartissa. Casemet Oy:llä on Mikkelin tehtaalla käytössä Suomen ensimmäinen FlexCell tuotantosolu, joka muodostuu täysin automatisoidusta L3 kuitulasersolusta ja P4-Lean taivutusautomaatista.

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Automatisoitu tankomateriaalin lävistyssolu

EHRT Holecut infeed table

Saksalainen EHRT on maailman johtava tankomateriaalien lävistys- ja taivutuskoneiden valmistaja. Powercut- ohjelmointiohjelma tekee lävistysohjelmat suoraan tuotekuvista sekä minimoi hukkaa kehittyneellä nestausohjelmalla. Tankojen syöttöä lävistyskoneeseen voidaan automatisoida materiaalin käsittelyn tehostamiseksi. Suomen uusin ja automatisoiduin EHRT Holecut lävistyssolu otetaan käyttöön Laitila Coatingsilla.

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.


Ajankohtaista