linkedin 25Putkentyöstön uusia lanseerauksia Tube and Wire messuilla Fredkon päämiehillä

Maailman johtava koko putkentyöstöketjun hallitseva päämiehemme, BLM Group, lanseerasi merkittäviä uutuuksia kuitulaserleikkaukseen sekä All-in-One -konseptinsa  mukaisia, eri työvaiheita yhdisteleviä Elements  -ohjelmointiratkaisuja sekä Lean -periaatteen mukaisia tuotantosoluja. Niin ikään italialainen TTengineering esitteli uusia ratkaisuja kuitulaserhitsaukseen sekä tuotannon automaatioon sekä Simec uusimman pyörösahamallinsa. Ruotsalaisella Bors Engineeringillä oli esillä putkenkäsittelyn robotisoituja ratkaisuja.

Adigen LT8.10 kuitulaserilla viisteleikkuuta putkille

BLM Group on kehittänyt yhdessä Precitecin kanssa innovatiivisen, juuri putken viisteleikkaamiseen suunnitellun 3D- leikkuupään. Uusi Adige LT8.10 kykenee viisteleikkauksen lisäksi BLM ainutlaatuisella Artube ohjelmalla paikoittamaan reikien sijainnit etukäteen oikein huomioimalla seuraavan prosessin eli taivutuksen aiheuttaman venymän ja takaisinjouston aiheuttamat muutokset. Tarkka Active Scan laitteisto korjaa mahdolliset leikattavan putken vääristymät, jolloin reikien sijainti myös putkiaihioon nähden on aina kohdallaan.

Ohjelmointia suoraan 3D- mallista Elements -tuoteperheellä

Niin putkilaserien kuin putkentaivuttimien ohjelmointiohjelmissa saadaan 3D -Importin avulla sekä leikattavat että taivutettavat putkiaihiot napattua suoraan 3D- mallista. Lisäksi mahdolliset valmistettavuuden vaatimat hienosäädöt ja muokkaukset ohjelmointiohjelmassa kappalegeometriaan voidaan viedä takaisin varsinaiseen 3D malliin.

Lean yhdistelmätuotantosoluja

Uudet 3D- ohjelmointityökalut ja älykäs automaatio mahdollistavat joustavan niin yksittäiskappaleiden valmistuksen kuin tehokkaan sarjatuotannon putkien ja lankojen työstöön. Eri putkentyöstön työvaiheet, kuten kelamateriaalin aukikelaus ja oikaisu, taivutus ja sen jälkeinen katkaisu, laserleikkaus tai sahaus sekä pään muotoilu voidaan esim. BLM Groupin ohjelmointi- ja laiteratkaisuilla yhdistää joustavaksi Lean- tuotantosoluksi.


Ajankohtaista